Reportatge

Navegar és una de les millors maneres de desconnectar

Les sensacions de llibertat, de natura, de fer exercici en un medi com el mar fan de l’esport de la vela una activitat de les més divertides. La gran varietat d’opcions que ens hi trobem fan que tothom en pugui gaudir.

Vela lleugera i multibuc
És una disciplina que et permet fer una escapada de la rutina diària ràpidament. Accedint des d’un port, rampa o platja. En pocs minuts et trobaràs a uns pocs quilòmetres de la platja, gaudint del paisatge i de la sensació de llibertat que transmet navegar. Es pot gaudir tant en dies de vent suau com amb vents forts que requeriran el màxim de la teva condició física.

La principal diferència entre un monobuc i un multibuc és el nombre de cascs. Com a multibuc englobem un catamarà, un patí català, un trimarà, etc. Amb una navegació estable i ràpida fa gaudir de la vela com poques altres modalitats. Els multibucs es mouen entre la versatilitat i la resistència d’algun dels seus models de platja i l’extrema tecnologia i el disseny més avançat en aquells dissenyats per a la competició.

Windsurf i el kitesurf
El windsurf i el kitesurf són les disciplines que et faran descarregar més adrenalina al teu cos. Pots gaudir-ne amb tot tipus de condicions, però qui ha provat de planejar diu que és addictiu.

El windsurf és la modalitat més ràpida de la vela, s’ha arribat a velocitats de fins a 60 nusos. D’altra banda el kitesurf, una disciplina relativament jove, et permet volar amb l’ajut d’un estel.

Creuer
El Creuer és una de les disciplines que més gent agrupa. Aquesta disciplina es practica sempre des de clubs i escoles situades en ports.

Molt recomanable per a aquells que vulgueu embarcacions dinàmiques i sensibles. Són una molt bona elecció per a afinar les vostres habilitats com a navegants i gaudir de la velocitat en dies de fort vent.

El Creuer va adreçat a persones que vulguin sentir la llibertat que ofereix navegar, navegar sols, en companyia, o amb un grup d’amics, ja sigui a la mateixa embarcació o bé en flota.