Manel Baró Pizà

Osteòpata. Hospital Clínic Costa Brava - Palamós


OSTEOPATIA I ESPORT

“L’Osteòpata pot ajudar a restaurar l’equilibri funcional de l’esportista mitjançant un tractament manual, suau, personalitzat i sense fàrmacs”

En l’actualitat cada vegada són més els esportistes tant professionals com amateurs que visiten l’osteòpata.

Especialitat mèdica als Estats Units, l’Osteopatia inicialment es va dirigir exclusivament a esportistes de la NBA, clubs de futbol, tennistes i atletes d’elit. A Europa, s’ha popularitzat i desenvolupat ràpidament en les darreres dècades.

L’osteopatia és una medicina de pràctica manual, suau i correctiva que es basa en la unitat del cos. Aquesta integritat estructural i el seu equilibri assegura la bona salut de l’organisme i evita el seu mal funcionament. Mitjançant l’estudi exhaustiu anatòmic-neuro-fisiològic i amb probes complementàries com Rx o RMN l’osteòpata cerca l’origen dels símptomes. Tot seguit amb manipulacions vertebrals, viscerals i/o de teixits tous, corregeix la causa del problema. En poques sessions equilibra l’organisme i facilita que el propi cos recuperi el seu bon estat de salut natural.

Els objectius del tractament osteopàtic esportiu són: a curt termini, recuperar la lesió o disfunció immediata de l’esportista causada per caigudes, contactes o la pròpia pràctica esportiva i, a mig termini, prevenir futures lesions i augmentar el seu rendiment esportiu.

L’Osteòpata és una peça més en el treball multidisciplinari en la medicina de l’esport, per proporcionar a l’esportista un millor rendiment i gaudir amb seguretat de la pràctica esportiva.