Reportatge

lesportiu-logo

Pablo Machín, futur incert?

Machin-entrenant

Després del debat que ha obert Pablo Machín mateix expressant dubtes sobre la seva continuïtat a Montilivi, la temporada que ve una cosa és segura, si se’n va, ho farà com el millor entrenador del Girona FC de tots els temps. El tècnic acaba contracte el juny del 2019 i lògicament el Girona li ha fet saber que li vol ampliar el contracte per reforçar-lo com a líder d’un projecte que té molt madurat, amb un bloc de jugadors ben lligats molt del perfil del tècnic. Precisament aquest estil tan marcat i propi del tècnic reclama una definició ràpida, perquè el club no es vol trobar la sorpresa que ho ha de refer tot perquè el tècnic decideix marxar més endavant.

El magnífic rendiment del Girona en l’estrena a primera no passa desapercebut. És fàcil que clubs de la màxima categoria que no tinguin clar l’entrenador de la temporada que ve s’hagin fixat en Machín. El de Gómara ha parlat d’ofertes irrebutjables i de guanyar-se bé la vida, i aquí hi podria entrar el mercat internacional, sobretot de lligues emergents amb inversions milionàries com la xinesa.

El Girona necessita tenir definit el futur de Machín perquè la confecció de la plantilla gira al voltant seu. “Hi ha jugadors que, en funció de si continua, he de rumiar si els puc renovar. És una obvietat que és important saber si continua o no”, ha admès el director esportiu, Quique Cárcel.

Dit això, Cárcel ha enviat un missatge de tranquil·litat. “Tot el que estem fent és per disfrutar-ho. Qui cregui que és imprescindible s’equivoca. Va marxar Lejeune i semblava que seria impossible tornar a tenir jugadors així. El més important és el Girona”, ha defensat el màxim responsable de la parcel·la esportiva. “La nostra voluntat, i ho hem deixat molt clar, és que Machín es quedi. Però si li surt alguna cosa irrebutjable, ho haurem d’afrontar d’una manera natural i intentar reinventar-nos.” Per marxar aquest estiu, Machín hauria d’abonar la clàusula de rescissió. “És una clàusula que crec que és pagable, però no diré barata”.

El Girona FC, pendent de si jugarà a Europa o no, té lligada la continuïtat de gairebé tota la plantilla, dissenyada a partir del sistema amb tres centrals i dos carrilers que aplica Machín des que va arribar a Montilivi, ja fa quatre anys. La seva marxa, doncs, seria un entrebanc. La voluntat del club, doncs, és clara: “M’agradaria que en Pablo continués aquí, però això és futbol i som professionals. Hem de procurar que les dues parts estiguin contentes.”

La intenció del Girona és plantejar ben aviat la pròrroga del contracte al tècnic. “El mister i jo tenim contacte diari, constant. Però el dia a dia ens va absorbint, i aquestes són coses que s’hauran de tractar més aviat que tard”, explica Cárcel. Machín ha afirma als mitjans que se sent molt satisfet que el Girona estigui fent aquest paper amb la columna vertebral i molts actors del curs passat: “Potser els que estem a dins no ens adonem tant del que fem. Però quan et truca gent o mitjans de fora, entrenadors per qui sents afecte i veus com valoren el que estàs fent, aleshores et sents molt orgullós. Però és vital mantenir el nivell d’exigència que ens hem marcat, perquè les segones voltes són molt llargues”, va declarar a l’Esportiu al final de la primera volta.