Reportatge

Vallter 2000 i La Molina acolliran dues arribades en alt de la “Volta” 2018

La 98a edició de la “Volta” Ciclista a Catalunya tindrà dues etapes amb arribada a les estacions de muntanya del Grup FGC.

Això ha estat possible gràcies als acords assolits amb els Ajuntaments d’Alp, la Mancomunitat Intermunicipal de la Vall de Camprodon, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la direcció de la Volta Ciclista a Catalunya.

Una etapa acabarà a Vallter 2000, estació situada dins del municipi de Setcases de la Vall de Camprodon, i l’endemà els corredors sortiran des de la localitat de Llanars i arribaran a l’estació d’esquí de La Molina. L’arribada a La Molina coincideix amb el 75è aniversari de l’estació de muntanya i la instal·lació del primer teleesquí de l’estat.

La “Volta” ja ha visitat l’estació de Vallter 2000 en altres ocasions, la darrera l’any 2014, en l’etapa que va sortir de la localitat d’Alp i va finalitzar a Vallter 2000. En aquella ocasió el guanyador de l’etapa va ser Tejay van Garderen mentre que la “Volta” la va guanyar Joaquim Rodríguez.

 Pel que fa a La Molina, segueix sent enclavament insígnia en els darrers recorreguts de la “Volta”. A més, aquesta edició coincideix amb els actes del 75è aniversari de l’estació. La Molina va ser la primera estació d’esquí de tot l’Estat espanyol i el seu compromís per a l’esport i la seva divulgació i popularització s’ha mantingut com a segell d’identitat propi.

En concret l’etapa amb arribada a la Molina s’iniciarà a Llanars, poble situat a la Vall de Camprodon on també es troba l’estació de muntanya de Vallter 2000 i la meta s’ubicarà a la zona de Font Canaleta, indret on es va instal·lar el primer teleesquí de l’estat espanyol. Amb l’acollida de les etapes de la “Volta”, FGC revalida el seu compromís per contribuir a la dinamització econòmica de la zona, amb el benentès que el pas de la carrera per les estacions de Vallter 2000 i La Molina donaran ressò no només a les estacions sinó també al seu entorn. Cal entendre que activitats com aquesta ajuden a dinamitzar l’economia i promocionar el turisme de les comarques del Pirineu.

 

 

RECORREGUT de la “VOLTA” 2018

La 98ena edició de la Volta Ciclista a Catalunya, amb inici a Calella i final a Barcelona, viurà del 19 al 25 de març una nova edició que recorrerà el territori català per les quatre províncies, amb set etapes en línia i retrobaments i estrenes en les ciutats d’arribada i sortida. Els millors ciclistes i equips del món tenen una cita obligada amb la “Volta” 2018, una de les proves UCI World Tour més importants del calendari internacional.

La “Volta” 2018 sortirà com en els darrers anys amb una etapa amb inici i final a la localitat de Calella, per setena vegada consecutiva. El municipi del Maresme viu un idil·li amb la ronda catalana i s’ha convertit en un clàssic de l’inici de la cursa.

La segona etapa de la “Volta” 2018 unirà dues ciutats que darrerament també han estat molt vinculades a la cursa, Mataró i Valls. La capital del Maresme fa cinc anys consecutius que té protagonisme a la “Volta”, mentre que Valls en fa sis de forma consecutiva.

Sant Cugat retorna a la “Volta” després de 8 anys d’absència, i ho farà amb la sortida de la tercera etapa, que tindrà com a final l’estació d’esquí de Vallter 2000, el primer final en alt de la present edició.

L’endemà, els ciclistes tornaran a tenir una etapa dura i de muntanya. De Llanars a La Molina, la classificació general pot començar a aclarir-se en aquesta quarta etapa. Les dues estacions d’esquí dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Vallter 2000 i la Molina, tornaran a tenir un paper decisiu a la “Volta”.

La cinquena etapa recorrerà els Pirineus i unirà la població de Llívia amb Vielha, a la Val d’Aran, que des de 1993 no era visitada per la “Volta”. L’endemà, Vielha serà la sortida de la sisena etapa, que finalitzarà a Torrefarrera, localitat que s’estrena com a final d’etapa de la cursa.

Finalment, la 98ena edició de la Volta Ciclista a Catalunya conclourà amb l’etapa clàssica de Barcelona, pel circuit de Montjuïc, que donarà la glòria a un nou vencedor de la cursa ciclista catalana.

19/03/2018 Etapa 1: Calella - Calella
20/03/2018 Etapa 2: Mataró - Valls
21/03/2018 Etapa 3: St Cugat Vallès - Vallter 2000
22/03/2018 Etapa 4: Llanars - La Molina (Alp)
23/03/2018 Etapa 5: Llívia - Vielha Val d’Aran
24/03/2018 Etapa 6: Vielha Val D’aran - Torrefarrera
25/03/2018 Etapa 7: Barcelona - Barcelona