Entrevista

Al Reus fins al 2020

El Reus ha anunciat recentment la renovació per a dues temporades –fins al 2020– del davanter de 32 anys Romà Bancells. El de Maçanet de la Selva ha aterrat al club aquest curs després d’una llarga trajectòria al Vic (2006-2017).

Vas començar la teva trajectòria al Shum, club on et vas formar. Com a maçanetenc, què suposa per a tu aquest club i quins són els teus millors records?
Al Shum vaig començar amb 3 anys. Érem un grup d’amics que no només ens divertíem jugant a hoquei sinó que vam aprendre uns valors que he traslladat a la meva vida. A més de la formació esportiva, el Shum ha estat molt important en aquesta part personal, inclús molts dels meus amics actuals són d’aquella etapa. Per a mi el Shum ha estat molt important, aconseguir arribar al primer equip del club del meu poble va ser un gran orgull. Una etapa molt bonica.

Després de passar 11 temporades al Vic i guanyar diferents títols, amb quin d’ells et quedaries?
El fitxatge pel Vic va ser una gran oportunitat per a créixer com a jugador, en un equip que combinava joventut i experiència. Tots els títols van ser especials però la primera Copa del Rei de La Coruña va ser un moment molt intens. Com a dolorós, recordo la derrota de la final de la Copa d’Europa contra el Reus, perdent a la tanda de penals, després d’un empat in extremis del nostre rival. Em quedo amb la intensitat viscuda tots aquells anys.

I ara al Reus Deportiu has renovat per dues temporades més. T’hi has adaptat bé després de tantes temporades a Vic?
L’adaptació ha estat molt bona, tot i que no ha estat fàcil després de tants anys a Vic, amb molts hàbits adquirits. Però tant el club com els companys m’ho han posat molt fàcil i gràcies a aquesta bona sintonia hem acordat ambdues parts renovar per dues temporades més.

Què destacaries d’aquest club?
Estar rodejat de grans companys i un gran cos tècnic fan el Reus un club capaç de lluitar per tots els títols. I això em fa sentir molt implicat.

Esteu ben situats a la classificació de l’OK Lliga. Quin és el principal objectiu d’aquesta temporada?
La darrera derrota al Palau Blaugrana ens ha allunyat una mica de les aspiracions al títol de lliga. Però mantenim intacta la il·lusió als quarts de final de la Lliga de Campions per poder arribar a una nova Final a 4.

T’has enfrontat a grans equips amb grans jugadors. Quin jugador t’ha sorprès més?
En els meus primers anys a l’OK Lliga amb el Maçanet em va sorprendre molt l’Alberto Borregán, un jugador molt imprevisible i a qui costava molt defensar. Per altra banda, també he tingut la sort de tenir grans companys, tant a la selecció, com al Vic o al Reus. I per tant, poder compartir equip amb els millors jugadors del món i tenir-los al teu costat, és un avantatge.

Quin seria el títol que et falta i et faria més il·lusió guanyar aquests anys que et queden de contracte amb el Reus?
Realment tinc l’espina clavada de la Copa d’Europa, però he de reconèixer que la Lliga també és un títol que m’agradaria molt aconseguir. Al cap i a la fi, és el campionat de la regularitat i l’esforç. I crec que al Reus tenim un equip capaç de lluitar al màxim nivell.

Selecció espanyola:
• Campió d’Europa Júnior
• Campió de la “Taça Latina”
• Campió del Món Absolut Vigo 2009
• Campió d’Europa Absolut 2010 (Alemanya)
• Campió d’Europa Absolut 2012 (Portugal)

Shum:
• 3 anys al primer equip del Shum
• Campió primera nacional espanyola
• 2 anys a l’OK lliga disputant 1 Copa del Rei.

Vic:
• 11 anys al primer equip del C.P Vic
• Campió de 3 Copes del Rei
• Campió 2 Supercopes d’Espanya