Ruta Termal

Cassà de la Selva - Caldes de Malavella

La Ruta Termal té un recorregut de 14,8 km i connecta la via verda del Carrilet II, a l’altura de Cassà de la Selva, amb la Via Augusta o Camí Ral, a prop del PGA Golf de Catalunya. El seu traçat, que presenta un suau pendent, permet gaudir d’una gran diversitat paisatgística, propiciada pels camps de conreu, els boscos de roureda i la plana selvatana, des d’on es pot contemplar la magnífica panoràmica que formen el massís de les Guilleries i el massís del Montseny. A més, la ruta transcorre pel centre urbà de Caldes de Malavella, on es pot descobrir com l’aigua termal ha esdevingut símbol d’identitat del municipi, ja sigui visitant els balnearis, les Termes Romanes o inclús tastant l’aigua que brolla per les seves fonts a una temperatura pròxima als 60 °C.

Iniciant la ruta a l’encreuament amb la via verda del Carrilet II, primer de tot ens trobem amb el prat de Dall, el qual s’inunda periòdicament donant peu a una important diversitat de flora i fauna. En creuar la riera Cagarella, límit del terme municipal de Cassà de la Selva, seguirem pel camí de Sant Vicenç d’Esclet, travessant el bosc de La Sureda, fins a arribar a la carretera de Caldes a Llagostera (GI-674), la qual s’ha de creuar amb precaució. Després de travessar la urbanització Aigües Bones s’arriba, pel carrer de Trasmuralla, al Parc de les Moleres, on hi ha diversos equipaments per poder gaudir d’una àrea de lleure i descans. Un cop passat el municipi de Caldes de Malavella, arribem a l’estació de tren on trobem tòtems i plafons informatius sobre la ruta. En aquest punt, i després de creuar per sota les vies del tren, la ruta segueix a través de boscos i camps, resseguint els vials del PGA Golf de Catalunya fins a arribar a la Creu de la Mà.

Característiques

 Quilòmetres: 14,8 Km
Desnivell: 0,5%
Dificultat: Mínima
Paviment: Sauló compactat
Altitud Màxima: 140 m
Altitud Mínima: 90 m
Serveis: WC estació Cassà de la Selva, Àrea de pícnic al Parc de les Moleres

Zones d'interès

CALDES DE MALAVELLA
• PGA Golf de Catalunya
• Creu de la Mà
• Jaciment paleontològic "Camp dels Ninots"
• Àbsides romàniques de l´església de Sant Esteve
• Termes Romanes de Sant Grau
• Font de la Mina i Safarejos Municipals

CASSÀ DE LA SELVA
• Prats de Dall
• Ermita de Sant Vicenç d´Esclet
• Àrea recreativa la "Pineda Fosca
• Camp d´Aviació de la Guerra Civil
• Ruta del Suro
• ParcArt

Els secrets de les Vies Verdes

Les Vies Verdes de Girona s’han convertit en alguna cosa més que un eix de comunicacions entre cinc comarques; és un eix d'interpretació del territori. El Consorci ha editat 3 guies de mà que permeten passejar en bicicleta o a peu pels camins que transiten entre secrets amagats des de la prehistòria i fins als nostres dies. Trobareu, in situ, senyals que us guiaran entre el passat i el present i us explicaran les històries des de múltiples dimensions a través de quatre temàtiques: Indrets de la identitat, Paisatges culturals, Camins de la natura o Història de la Terra i el seu llegat literari.

vies-verdes-logo

Més informació a: www.viesverdes.cat